Karamellkrém őszibarackkal
10 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 20 dkg cukor
- vanília
- 4 db tojás
- 1 dkg zselatin
- 3 dl tej
- 6 dl tejszín
- 10 db fél őszibarack
- 10 db meggy- vagy eperszem
- 10 kiskanál narancslikőr
Elkészítés
15 dkg cukrot karamellizálunk, majd felöntjük a tejjel, felfőzzük. Miután langyosra hűl, vízgőzön elkeverjük az 5 dkg cukorral elkevert tojást. 4 dl tejszínből vert habbal keverjük el a vízben elkevert zselatint. Tálaljuk talpas pezsgőpoharakba. Ha megfagyott, rátesszük a fél őszibarackot, ebbe egy szem meggyet vagy epret, és végül leöntjük likőrrel. A 2 dl tejszínből habot verünk, majd a tetejére helyezzük.
Megjegyzés
vendégváró
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.