Karamellkrém őszibarackkal

10 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • vanília
  • 4 db tojás
  • 1 dkg zselatin
  • 3 dl tej
  • 6 dl tejszín
  • 10 db fél őszibarack
  • 10 db meggy- vagy eperszem
  • 10 kiskanál narancslikőr

Elkészítés

15 dkg cukrot karamellizálunk, majd felöntjük a tejjel, felfőzzük. Miután langyosra hűl, vízgőzön elkeverjük az 5 dkg cukorral elkevert tojást. 4 dl tejszínből vert habbal keverjük el a vízben elkevert zselatint. Tálaljuk talpas pezsgőpoharakba. Ha megfagyott, rátesszük a fél őszibarackot, ebbe egy szem meggyet vagy epret, és végül leöntjük likőrrel. A 2 dl tejszínből habot verünk, majd a tetejére helyezzük.

Megjegyzés

vendégváró

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.